Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο δημιουργικής φωτογραφίας (24 ωρών) για τα μέλη της, με καλεσμένο εισηγητή από την Αθήνα τον Λάμπρο Παπανικολάτο, στις 13-15 Απριλίου.

ΘΕΜΑΤΙΚH


Πρόκειται για ένα τριήμερο εντατικό σεμινάριο - εργαστήριο λήψης και κριτικής φωτογραφιών.
Καλύπτει τις βασικές ανάγκες δημιουργών που επιλέγουν το φωτογραφικό μέσο για να εκφραστούν.
Εισαγωγή στη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική Ι & ΙΙ.
Σεμινάριο εστιασμένο στα γενικά χαρακτηριστικά του φωτογραφικού μέσου προσεγγίζοντας τις βασικές πτυχές και θεματικές που απασχολούν τους νέους δημιουργούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16:00 - 22:00

Εισαγωγή στο workshop
Παρουσίαση - Γνωριμία συμμετεχόντων
Εισαγωγή και πρώτη παρουσίαση της θεματικής
Ανάθεση στους συμμετέχοντες φωτογραφικών ασκήσεων για την επόμενη μέρα

ΣΑΒΒΑΤΟ
12:00 - 21:00

Ανάπτυξη της θεματικής και παρουσίαση σύγχρονων τάσεων
Προσέγγιση τεχνικών παραμέτρων
Κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων στα πλαίσια του workshop.
Ανάθεση στους συμμετέχοντες φωτογραφικών ασκήσεων για την επόμενη μέρα

ΚΥΡΙΑΚΗ
12:00 - 21:00

Κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων στα πλαίσια του workshop
Εμβόλιμες αναφορές σύγχρονων καλλιτεχνών πρακτικών με αφορμή προβληματισμούς που
ανακύπτουν από τις προσπάθειες των συμμετεχόντων
Τελικό editing εργασιών των συμμετεχόντων

Maximum αριθμός θέσεων: 20
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την εγγραφή
Δηλώσεις συμμετοχής : Νάγια Βακλατζή τηλ. 6946683010

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΤΟΣ
Σπούδασε Marketing Communication, Advertising & Multimedia στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στην Πράγα (Academy of Performing Arts / FAMU. Παράλληλα, απέκτησε εμπειρία στην οργάνωση παραγωγής και τον συντονισμό καλλιτεχνικών δρώμενων, μέσω επιτυχημένων συνεργασιών με διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς (Houston FotoFest, Festival of Light, European Month of Photography). Έχει εξειδικευτεί στον τομέα του σχεδιασμού επικοινωνιακής στρατηγικής και οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης, ενώ έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στον τομέα της επικοινωνίας και των διαδικτυακών δράσεων (Ίδρυμα Ιωάννου Φ, Κωστοπούλου, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης). Επιπλέον υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ιδρύματος Fulbright.
Τέλος, από το 1994 έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική φωτογραφική δραστηριότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οργανώνοντας σεμινάρια, ως ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής ομάδας ART/IF/ACT καθώς και συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια έλαβε σημαντικές διακρίσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Μπιεννάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης στη Ρώμη το 1997 και τη βράβευσή του στο Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ της Αρλ, στη Γαλλία, το 2000. Έργα του εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Museum of Fine Arts στο Χιούστον της Αμερικής. Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της οργάνωσης παραγωγής και ως φωτογράφος.