Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης σε συνεργασία με τη Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ φωτογραφικού ενδιαφέροντος, του Τούρκου φωτογράφου και σκηνοθέτη Coskun Asar " Koudelka - Διασχίζοντας τον ίδιο ποταμό", την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 8μμ στον εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ, 3η πάροδος Μικράς Ασίας στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.


Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης Coskun Asar.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται μια προσεκτική ματιά στο παρελθόν του θρυλικού φωτογράφου του πρακτορείου Magnum, Josef Koudelka, τις αναμνήσεις, τις σκέψεις του για τη φωτογραφία, τη στάση του για τη ζωή και το συναισθηματικό του ταξίδι στο «Ruins», το τελευταίο του έργο, που αφορά τα αρχαιολογικά ερείπια αρχαίων πόλεων σε περιοχές της Μεσογείου.
Ακολουθώντας τα βήματα του Ηράκλειτου στο ρητό του, ότι «κανείς δεν μπαίνει ποτέ στον ίδιο ποταμό», ο Josef Koudelka επισκέπτεται ξανά περισσότερες από 200 ελληνιστικές και ρωμαϊκές αρχαίες πόλεις που φωτογράφισε επανειλημμένα τα τελευταία 26 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτού του επικού ταξιδιού στις περιοχές της Μεσογείου, γινόμαστε μάρτυρες των στιγμών χαράς, τρυφερότητας και σιωπής, ενώ εστιάζουμε στην καλλιτεχνική και φιλοσοφική αναζήτηση του Koudelka για το «μέγιστο».

Η διάρκεια της ταινίας είναι 1 ώρα και 21 λεπτά.


Ο Coskun Asar γεννήθηκε το 1974 στο Rize και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει και εργάζεται. Έκανε σπουδές με επίκεντρο τον κινηματογράφο στη Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Marmara στην Κωνσταντινούπολη. Το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία ξεκίνησε το 1995 ενώ σπούδαζε κινηματογράφο. Εξερευνούσε το πλούσιο μέσο αφήγησης της φωτογραφίας και ανέπτυξε την προσέγγισή του με πιο προσωπικό τρόπο. Προτιμώντας να εστιάσει στο δικό του περιβάλλον, αφοσιώθηκε σε ιστορίες για κοινωνικά απομονωμένους, άπορους, περιθωριοποιημένους ανθρώπους και θέματα σχετικά με το φύλο που βίωσε στη γειτονιά του.
Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Εκδίδει το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο «Blackout» το 2017. Δούλεψε με τον Josef Koudelka για το φωτογραφικό του έργο «Ruins» για περισσότερα από δέκα χρόνια και τον κινηματογράφησε. Ο Coşkun ολοκλήρωσε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο "Koudelka Crossing The Same River" το 2021.

Λόγω του περιορισμένου χώρου, για την εκδήλωση θα υπάρξει κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 6946683010 και 6976406018.