1. "Άγονη γραμμή Αργιθέας-Μουζακίου Καρδίτσας"

2. "ΟΤΕ Μουζακίου, Αργιθέα Αγράφων, Αποκατάσταση γραμμών"

Δευτέρα 8/3/2010  ώρα έναρξης: 19:30

Μέσα από τις παρακάτω ταινίες θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε το πώς το μεράκι και η έμπνευση μετουσιώνουν την έλλειψη τεχνικών μέσων και επαγγελματικής κατάρτισης σε δημιουργία. Ακόμα και αν το κόστος ενός φιλμ super 8 ήτανε δυσθεώρητο αυτό δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τους δύο κινηματογραφιστές να δημιουργηθούνε έργα διαχρονικής ομορφιάς. Οι ταινίες δεν είναι απλά ντοκουμέντα καταγραφής συνηθειών κάποιων κατοίκων αλλά καταγραφή του πάθους δύο ερασιτεχνών κινηματογραφιστών. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Αθ. Κατσαρός.

«Άγονη γραμμή Αργιθέας - Μουζακίου Καρδίτσας» 1979
Η ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1979 σε φορμάτ suoer 8. Ακολουθεί την πορεία ενός λεωφορείου της «Άγονης Γραμμής» και καταγράφει τις συνήθειες των κατοίκων της Ορεινής Αργιθέας όταν είχε ήδη αρχίσει η Μετανάστευση και η ερήμωση των 24 χωριών της περιοχής προς τα αστικά κέντρα. Η μουσική επένδυση έγινε με πενιχρά τεχνικά μέσα αλλά με πολύ μεράκι. Η ταινία προβλήθηκε το 1980 από την ΕΡΤ και βραβεύτηκε από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ερασιτεχνικού κινηματογράφου super- 8 με το 2ο βραβείο ντοκιμαντέρ.

«ΟΤΕ Μουζακίου. Αγριθέα Αγράφων. Αποκατάσταση Βλαβών» 1979-1980
Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια των τεχνικών του ΟΤΕ για την αποκατάσταση των βλαβών στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο Αργιθέας - Μουζακίου την περίοδο 1979 - 1980 και είναι γυρισμένη σε φορμάτ super 8. Η ταινία δωρίστηκε στο Μουσείο του ΟΤΕ στην Καρδίτσα όπου παίχτηκε κα βρίσκεται ως μέρος της παράδοσης του ΟΤΕ.