Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 20:00, ο καταξιωμένος Έλληνας φωτογράφος Λουκάς Βασιλικός, προσκεκλημένος από τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, θα βρίσκεται κοντά μας και θα παρουσιάσει το έργο του και θα συζητήσει γι' αυτό.
Ο Λουκάς Βασιλικός είναι ένας παραγωγικός και ευέλικτος φωτογράφος, τον οποίο η επίμονη προσήλωση στο μέσο, τον βοήθησε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή δουλειά.
Γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης και από το 1996 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με την φωτογραφία ξεκίνησε το 2006, λειτουργώντας αρχικά ως μέσο παρατήρησης και καταγραφής του ανθρώπινου στοιχείου μέσα στο αστικό περιβάλλον, και σύντομα η δουλειά του ξεχώρισε στη αναπτυσσόμενη διαδικτυακή σκηνή της φωτογραφίας δρόμου κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.
Η συνέχεια του φωτογραφικού του έργου επεκτάθηκε στην ιδιόρρυθμη διερεύνηση των οικογενειακών δεσμών και του ενδόμυχου φόβου της απώλειας.
Ανήκει στην διεθνή διαδικτυακή ομάδα burn my eye.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε φωτογραφικές εκδόσεις.
Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και το 2022 κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο “Six degrees of separation” ("Έξι βαθμοί διαχωρισμού"), όπου παρουσιάζονται φωτογραφίες από το σύνολο έργου του.