Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (ΦΕΜ) ανακοινώνει την έναρξη των νέων μαθημάτων φωτογραφίας για το 2021-2022, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ., στην παλιά της αίθουσα στην οδό Πιττακού 15.
Στην πρώτη μας συνάντηση θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές, η γνωριμία μαθητών και δασκάλων της ΦΕΜ, καθώς και ο καθορισμός της ημέρας και ώρας μαθημάτων.
Στόχος των μαθημάτων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική, τις πρακτικές της σύγχρονης φωτογραφίας και τις απαραίτητες τεχνικές, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας τη δική τους δημιουργική προσέγγιση. Η φωτογραφία σήμερα, με την τεράστια ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, έχει γίνει η δεύτερη φύση των περισσότερων από μας. Τα μαθήματα αυτά έρχονται να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην εικόνα που βλέπουμε και στην εικόνα που κατανοούμε.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων αναπτύσσεται σε 24 δύωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και θέτει στο επίκεντρο του, την τεχνική, καλλιτεχνική και θεωρητική παράμετρο της φωτογραφικής εικόνας, μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις φωτογράφων, πρακτική εφαρμογή, ανάθεση ασκήσεων, φωτογραφικές εξορμήσεις και κριτική ανάλυση των εργασιών των συμμετεχόντων.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6946 683010