Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ανακοινώνει την προκήρυξη για πραγματοποίηση μαθημάτων φωτογραφίας έτους 2010-2011. Τα μαθήματα που αναλυτικά θα διδαχθούν είναι:

1. Εισαγωγή στην τέχνη της φωτογραφίας. Ιστορία της φωτογραφίας. Οι Μεγάλοι φωτογράφοι και το έργο τους. (Εισηγητής Νάγια Βακλατζή)
2. Φωτογραφικές μηχανές. Είδη φωτογραφικών μηχανών. Περιγραφή, λειτουργία. (Εισηγητής Νάγια Βακλατζή)
 3. Φωτογραφικοί Φακοί. Είδη φωτογραφικών φακών. Περιγραφή, λειτουργία. (Εισηγητής Νάγια Βακλατζή)
4. ASA των φιλμς -Ταχύτητα - Διάφραγμα . (Εισηγητής Στρατής Τσουλέλλης)
5. Φωτομέτρηση (Εισηγητής Στρατής Τσουλέλλης)
6. Βάθος Πεδίου. Υπερεστιακή Απόσταση. (Εισηγητής Στρατής Τσουλέλλης)
7. Κανόνες αισθητικής. (Εισηγητής Μαίρη Χαιρετάκη)
8. Λήψη φωτογραφιών σε εξωτερικό χώρο. Τοπίο.(Πρακτική εφαρμογή). Συνοδοί: Νάγια Βακλατζή, Στρατής Τσουλέλλης, Θωμάς Μαμάκος, Πάνος Χαραλαμπίδης
9. Λήψη φωτογραφιών σε εξωτερικό χώρο. Φωτογραφία δρόμου.(Πρακτική εφαρμογή).. Συνοδοί: Νάγια Βακλατζή, Στρατής Τσουλέλλης, Θωμάς Μαμάκος, Πάνος Χαραλαμπίδης
10. Εμφάνιση ασπρόμαυρου Φιλμ. (Εισηγητής Θωμάς Μαμάκος)
11. Εκτύπωση Κοντάκτ.(Εισηγητής Θωμάς Μαμάκος)
12. Εκτύπωση φωτογραφιών. (Εισηγητής Θωμάς Μαμάκος)
13. Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία.. Ψηφιακές μηχανές, φωτομέτρηση, ψηφιακός θόρυβος, αρχεία, αποθήκευση.(Εισηγητής Πάνος Χαραλαμπίδης)
14. Εισαγωγή στην ψηφιακή επεξεργασία, εισαγωγή στο Photoshop. (Εισηγητής Πάνος Χαραλαμπίδης) 15. Μετατροπή έγχρωμο σε ασπρόμαυρο, διόρθωση εικόνων, φίλτρα, layers. (Εισηγητής Πάνος Χαραλαμπίδης)
 16. Φωτογραφική δεοντολογία. (Εισηγητής Μπάμπης Στυλιανίδης). Απονομή Βεβαίωσης παρακολούθησης του κύκλου των μαθημάτων.

Εγγραφές έως 22 /11/2010 Έναρξη Μαθημάτων 23/11/2010

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στην οδό Πιττακού 15 (Μπας Φανάρ), μία φορά την εβδομάδα. Για το έτος 2010-2011 ορίστηκαν
Τμήμα Τρίτης 6-8 μ.μ Τμήμα Σαββάτου 6-8 μ.μ
Σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την δουλειά μεγάλων φωτογράφων με προβολές . Επίσης κατά την διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν διάφορα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στην ΦΕΜ με διακεκριμένους δασκάλους φωτογραφίας που θα προσκληθούν, Για τις ανάγκες των μαθημάτων θα χορηγηθεί δωρεάν σχετικό φωτογραφικό βιβλίο.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6932316040, 6942653752
Το συνολικό κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στα διακόσια πενήντα ευρώ. (250 ευρώ). Ειδικά προς τους φοιτητές γίνεται έκπτωση και το ποσό είναι διακόσια ευρώ. (200 ευρώ).
Τα δίδακτρα προκαταβάλλονται με την εγγραφή.