Η φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, για ακόμα μια χρονιά, για ακόμα ένα καλοκαίρι, μέσα από την καθιερωμένη ομαδική έκθεση των μελών της στη πλατεία Σαπφούς, που έχει γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, δίνει δυναμικά το παρόν, παρουσιάζοντας στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης και του νησιού, τη πολύμορφη δουλειά της.
Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και χωρίς τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής του Τόπου, η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης συνεχίζει το δημιουργικό της έργο, με το ψυχικό σθένος και το μεράκι ορισμένων ανθρώπων που την πλαισιώνουν, τιμώντας ένα σωματείο με ενεργή συμβολή και προσφορά στον πολιτισμό της Μυτιλήνης, πρεσβευτή της ομορφιάς και της κουλτούρας της.

Στη φετινή ομαδική, καλοκαιρινή μας έκθεση, συμμετέχουν τριάντα επτά φωτογράφοι, παλαιά και νέα μέλη αλλά και φετινοί μαθητές της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης.
τριανταεπτά θεματικές ενότητες (portfolio), εκατόν σαράντα οκτώ φωτογραφικές αφηγήσεις, διαφορετικές μεταξύ τους, που έχουν καμβά τη ζωή και έμπνευση τον άνθρωπο, τη φύση. Τον τόπο που αγαπάμε, τον πολιτισμό, το ταξίδι… που κουβαλούν τη σφραγίδα της προσωπικότητας του κάθε μετέχοντα, στήνοντας παιχνίδι με το φως, το χρώμα και τις σκιές, ένα παιχνίδι στο οποίο είμαστε όλοι καλεσμένοι.
Μέσα από τις φωτογραφίες τους, τα μέλη της Φωτογραφικής μας ομάδας, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά, πως η εικόνα, ανάλογα με τον τρόπο παρουσιάζεται, μπορεί να αναδείξει τη δύναμη συμβολισμών και μηνυμάτων, αγγίζοντας τη ψυχή και το θυμικό του ανθρώπου.

Συμμετέχουν: Μιχάλης Αικατερίνης, Νάγια Βακλατζή, Κώστας Γιαννακού, Αλέξανδρος Γκρους,  Άννα Δεληνικόλα, Αρετή Δημητράκα, Nesrin Εrmis, Δήμητρα Εμμανουήλ, Νικολέτα Ευαγγέλου, Μαρία Ζαγοραίου, Κώστας Θεοδώρου, Σοφία Καζαμία, Νεκταρία Καρακλά, Γιάννης Καρατζάς, Μαρία Καστρινού, Γιωργής Λασκαρίδης, Στέλλα Λιόλιου, Βέννη Λυμπέρη, Θωμάς Μαμάκος, Αλέξανδρος Μαμουνής, Στέλιος Μεστούσης, Μιχάλης Μπάκας, Μαρία Μπουρού, Σίμος Μπουρούς, Τέρπος Παπαθεοδώρου, Σπύρος Παυλής, Σταυρίτσα Πλωμαρίτου, Γιώργος Πολυχρόνης, Βασίλης Ραϊστέλλης, Mariam Rekhviashvili, Κώστας Στεργίου, Μπάμπης Στυλιανίδης, Βάσω Τζιβόγλου, Κική Τσακαλάκη, Χριστόφορος Χατζιβασιλείου, Στέλιος Χατζηγιάννης, Ντόρα Χατζηχαραλάμπους

Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο της έκθεσης εδώ


Download