Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στα πλαίσια της διαχρονικής  συνεργασίας με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (τμήμα Λευκωσίας) από το 1994, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στις 7:00μμ, στα εγκαίνια της έκθεσης βραβευμένων φωτογραφιών 2 Παγκύπριων φωτογραφικών Διαγωνισμών:

1.  Παγκύπριος Διαγωνισμός 2017 (25 Φωτογραφίες)
2.  4ος Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός 2018 (12 Φωτογραφίες)

Στα Εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρίσκονται από μέρους του Τμήματος Λευκωσίας της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, ο πρόεδρος του Τμήματος  Παναγιώτης Στέλικος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Γιώργος Γιαλλούρης και Γιώργος Σιαμμάς, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του.
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει και παρουσίαση με προβολή φωτογραφιών των παρευρισκόμενων καλεσμένων από την Κύπρο.
Η έκθεση θα λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από 11-16 Φεβρουαρίου 2019, καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο 19:00 - 21:00.

Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (www.cps.com.cy)

H Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (ΦΕΚ) ιδρύθηκε το 1960 και το 1964 έγινε μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP).
Η προβολή της τέχνης της φωτογραφίας στα χρόνια που ακολούθησαν και η αναγνώριση  της ως σημαντική και αυτούσια μορφή έκφρασης και τέχνης, οδήγησαν στην επέκταση των δραστηριοτήτων της ΦΕΚ με τη λειτουργία Τμημάτων στη Λεμεσό, Πάφο και  Λάρνακα.  Μέλη μπορούν να γίνουν κάτοικοι της Κύπρου, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και θρησκείας. 
H ολόχρονη δραστηριότητα της ΦΕΚ περιλαμβάνει τοπικές και διεθνείς ποιοτικές φωτογραφικές εκδηλώσεις, όπως μαθήματα, διαγωνισμούς, σεμινάρια, διαλέξεις, τεχνική σκοτεινού θαλάμου, εκθέσεις, φωτογραφικές εκδρομές και συζητήσεις. 
Η ΦΕΚ αισθάνεται περήφανη για τα επιτεύγματα των μελών της για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.  Πάνω από 100 μέλη της ΦΕΚ έχουν επάξια τιμηθεί με διεθνείς κορυφαίους τίτλους της FIAP, PSA, ISF και UPI.  Ο κορυφαίος φωτογραφικός τίτλος, Master FIAP, απονεμήθηκε στον αείμνηστο Γιώργο Λανίτη, ιδρυτή της ΦΕΚ και ο υψηλότερος τιμητικός τίτλος που 
Από το 2004 η δραστηριότητα της ΦΕΚ επεκτάθηκε στο εξωτερικό και η πολύ επιτυχής έκθεση ‘Κύπρος. Συνάντηση Ποίησης και Φωτογραφίας’, παρουσιάστηκε σε διάφορες Γερμανικές πόλεις με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Τμήματος της Κυπριακής Πρεσβείας στo Bερολίνο.  Η έκθεση αυτή μαζί με τις εκθέσεις,  “Κύπρος” και  “Διεθνής Διαδικτυακή Ψηφιακή Φωτογραφία”, παρουσιάστηκαν σε δύο πόλεις στην Τσεχία και στην Αθήνα και η προγραμματισμένη διεθνής περιοδεία τους θα περιλάβει την Ιρλανδία, το Λονδίνο, το Κατάρ και άλλες πόλεις. 
Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων της ΦΕΚ, είναι η διοργάνωση από το 2007 Διεθνών Διαδικτυακών Διαγωνισμών Ψηφιακής Φωτογραφίας. Στόχοι των διαγωνισμών είναι η προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, η δημιουργία διεθνών φιλικών δεσμών με φωτογράφους από όλο τον κόσμο και η προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό.   
Η (ΦΕΚ) έχει στα μητρώα της καταγραμμένα πέραν των 1000 μελών από αυτά περί τα 250 είναι ενεργά Μέλη.

Εγκαίνια έκθεσης: 11/02/2019 και ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 11/01/2019 - 16/02/2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 19:00-21:00