17/03/2008 – 21/03/2008
Εγκαίνια 17/03/2008 – ώρα 19:30

Κάθε φωτογραφία απεικονίζει μια στιγμή και συγχρόνως και μια ιστορία. Μια ιστορία της καθημερινής ζωής από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Πρωταγωνιστές είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σαν μικροί Ήφαιστοι προσπαθούν να σφυρηλατήσουν το ακατέργαστο σίδερο, δίνοντας διαρκή μάχη με την φωτιά, και να το μετατρέψουν σε εργαλείο. 
Ανάμεσα στα σκαριά των πλοίων, ξεκινάει ένα ταξίδι στο χρόνο, όπου τα κορμιά ταυτίζονται με το σίδερο και τα πρόσωπα γίνονται σκληρά σαν το ατσάλι.
Μέσα σε εργοτάξια και σε σκοτεινά αμπάρια, με πυρακτωμένο βλέμμα, άλλοτε εγκωμιάζοντας τον Προμηθέα και άλλοτε καταριώντας τον, οι άνθρωποι αυτοί, καταφέρνουν να «επισκευάσουν» την ελπίδα, που συμβολίζει το καράβι, για ένα ταξίδι ζωής με αξιοπρέπεια και ήθος. Είναι ένα παιχνίδι αντίθεσης ισορροπώντας την σκουριά με την ελπίδα, τον μόχθο με την ατσαλένια δύναμη. Εικόνες σπάνιες, αποκαλυπτικές, γεμάτες ένταση για τις άγνωστες πτυχές της πραγματικής ζωής, δείχνοντας τελικά πως η τέχνη δεν είναι ξεκομμένη από την ζωή αλλά είναι η ίδια η ζωή.
Κείμενο: ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΛΗ
 
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1972. Σπούδασε φωτογραφία στο ΙΕΚ Χαϊδαρίου. Παρακολούθησε σεμινάρια, ειδικότερα ταξιδιωτικής φωτογραφίας .Το 2002 συμμετείχε σε ορειβατική αποστολή στο Νεπάλ κερδίζοντας έτσι την ευκαιρία να φωτογραφίσει τις φυλές των Ιμαλαΐων. Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς, όπως στην Fuji press, λαμβάνοντας έπαινο συμμετοχής. Έχει συνεργαστεί με περιοδικά ταξιδιωτικού περιεχομένου όπως το «passport». Το 2002 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας , ακολουθεί η δεύτερη έκθεση το 2003 στα Αισχύλεια, ενώ το 2005 συμμετέχει στην ομαδική Διαδημοτική έκθεση της Δυτικής Αθήνας. Τον Απρίλιο του 2007 πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά προσωπική του έκθεση, αυτή την φορά επιλέγοντας κοινωνική φωτογραφία, από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με τίτλο τα «Σιδηρά πρόσωπα».