Έκθεση από τη συλλογή του «Μουσείου Μπενάκη»
Διάρκεια Έκθεσης: 9/1-20/1  ώρες 7-9 μμ εκτός Σαββάτου – Κυριακής
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα και με αφορμή τη δωρεά μέρους του πολύτιμου έργου του, εγκαινιάζει την έκθεση «Κώστας Μπαλάφας, Φωτογραφικές Μνήμες από τη Σύγχρονη Ελλάδα. 
Ο Κώστας Μπαλάφας ανήκει στους ουμανιστές φωτογράφους της μεταπολεμικής περιόδου που καθόρισαν την πορεία της ελληνικής φωτογραφίας. Στο έργο του, μαρτυρία μοναδικής σημασίας για την ιστορία και την κοινωνία του τόπου, πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος στον καθημερινό του αγώνα για την επιβίωση.
Ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών της γενέτειράς του Ηπείρου και οι αγέρωχες ηπειρώτισσες μάνες, ταγμένες κάτω από αντίξοες συνθήκες στη συνέχεια της ζωής. Μέσα από τα 80 έργα της έκθεσης, που καλύπτουν τη μεταπολεμική περίοδο με αφετηρία τα χρόνια της Αντίστασης, ο φωτογράφος περιδιαβαίνει και καταγράφει, με το θαυμασμό ενός παιδιού και το αισθητήριο ενός καλλιτέχνη, το σφυγμό του ελληνικού χώρου, από τις αλυκές του Ιονίου ως τα λιγνιτωρυχεία του Αλιβερίου και από τα χειμαδιά της Ηπείρου ως τα σιδηρουργεία της Αθήνας.