24/03/2008 – 04/04/2008
Εγκαίνια 24/03/2008 – ώρα 19:30

Ο Γιάννης Ζηλάκος ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1996. Δεν είναι ούτε επαγγελματίας ούτε ερασιτέχνης, είναι απλά φωτογράφος. Η φωτογραφία τον μάγεψε όταν, με μεγάλη έκπληξη, ανακάλυψε πως πέρα από την εφαρμοσμένη μορφή της (διαφήμιση, ρεπορτάζ, ντοκουμέντο, αναμνηστική κτλ), είναι ένα μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Το γεγονός ότι οι μεγάλοι δημιουργοί της φωτογραφίας μπόρεσαν να κόψουν κομμάτια του υπαρκτού κόσμου, να τα μεταμορφώσουν - αψηφώντας τα πραγματικά γεγονότα - και να δώσουν μια άλλη διάσταση στο χώρο και το χρόνο, αποκαλύπτοντας έναν εσωτερικό κόσμο, μια δική τους αλήθεια και ένα καθαρά φωτογραφικό γεγονός, τον έκανε να φωτογραφίζει διαφορετικά και πιο τακτικά.
Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας με κορυφαία του Χρήστου Κοψαχείλη του Πλάτωνα Pιβέλλη και το workshop του Νίκου Οικονομόπουλου στη Κάρπαθο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Ζάκυνθο.
Το Μάιο του 2006, φωτογραφίες του συμμετείχαν στη μεγάλη έκθεση που διοργάνωσε το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Forum. Το Νοέμβριο του 2006 έκανε ατομική έκθεση με τίτλο ‘’ΑΝΘΡΩΠΟΙ’’ στο μουσείο Ξενόπουλου στη Ζάκυνθο. Το Δεκέμβριο του 2007 παρουσίασε την τελευταία του δουλεία στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
Ιδρυτικό και μέλος του Δ.Σ. της «Ομάδας Αναζήτησης & Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» στη Ζάκυνθο, καθώς επίσης μέλος του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Αθηνών.