07/04/2008 – 11/04/2008
Εγκαίνια 07/04/2008 – ώρα 19:30

Στην εποχή της κατακλυσμιαίας παρουσίας του γυμνού σώματος στα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά, της προώθησης της κακογουστιάς και της εμπορευματοποίησης της ανθρώπινης σάρκας, δείχνουμε μια προσπάθεια ανάδειξης της ανθρώπινης πλαστικότητας, δίνοντας μια άλλη διάσταση, μια άλλη ματιά στο ανθρώπινο σώμα. Μέσα από τη συνεχή ανανέωση μορφών και σχημάτων, των αλλαγών των όψεων της ανθρώπινης φόρμας, των αρμονικών φωτοσκιάσεων, ψάχνουμε την εκφραστικότητα του γυμνού σώματος, τον αισθησιασμό, τον τρόπος έκφρασης. Δημιουργική έκφραση που μέσα σε συμβατικά πλαίσια ή και υπερβαίνοντάς τα, αποτελεί κανάλι επικοινωνίας με κατανοητούς αποδεκτούς κώδικες.
Η σπουδή γυμνού με το φως, δημιουργεί ατμόσφαιρα εποχής κι ερωτισμού, έχοντας σαν βασικό στοιχείο της εικόνας, τις καμπύλες του ανθρώπινου σώματος. Η απόλυτη φυσικότητα αποδεσμευμένη από τα ταμπού και της προκαταλήψεις της κοινωνίας, η φυσική ομορφιά, η χάρη της φωτοσκίασης, η άνεση στο φακό, η θεατρική έκφραση και η απλότητα της εκτέλεσης, προαπαιτούνται για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η πολύχρονη εντρύφηση στη σπουδή γυμνού δείχνει ότι το σώμα είναι ανεξάντλητο…
Ο Δανιήλ Τσιορμπατζής, σπούδασε και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία και τη γραφιστική. Από το 1983 διδάσκει φωτογραφία. Συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς και αποσπά αναρτήσεις, διακρίσεις, τίτλους. Έχει εκθέσει δουλειά του με ατομικές κι ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Φιλανδία και Κύπρο. Από το 2001 ζει κι εργάζεται στη Μυτιλήνη.

Περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery Γυμνό Μέρος Ι