Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας της γνωστής φωτογράφου από την Αθήνα Μαρίνας Βερνίκου, τη Δευτέρα 16 Απριλίου στις 7:00μμ., στον εκθεσιακό της χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

Πάθος για φωτογραφία και ταξίδια
Στον Ειρηνικό Ωκεανό για Πρωτοχρονιά και από κει στο Βόρειο Πόλο για Πάσχα, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μύκονο, τη Σίφνο, την Κύπρο για διακοπές. Αυτά είναι κάποια από τα πρόσφατα ταξίδια της πολυταξιδεμένης φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. Ο κύκλος που δημιουργεί και ανοίγει με τη φωτογραφική δουλειά της είναι πολύ μεγάλος. Το έργο της χαρακτηρίζεται από κλιμακωτή έρευνα και εξερεύνηση του μέσου της φωτογραφίας. Η έρευνά της χαρακτηρίζεται κυρίως από τις ταξιδιωτικές της καταγραφές και η εξερεύνηση του φωτογραφικού μέσου κατά το πρόσφατο διάστημα από το «πέταγμα του drone»....
Η ικανότητα της Μαρίνας Βερνίκου να φωτογραφίζει με drone είναι πολύ μεγάλη. Ας μην ξεχνάμε ότι από τότε που έγινε ο κόσμος, ο άνθρωπος ζήλευε τα πουλιά που πετούσαν και η επιθυμία του ήταν να μπορέσει και αυτός να πετάξει...
"...Οι φωτογραφίες μου είναι ο καθρέφτης μου, καθρεφτίζουν τη ζωή μου. Η κάθε φωτογραφική λήψη που κάνω αποτυπώνει ένα συναίσθημα, μια εμπειρία, ένα ταξίδι. Στις φωτογραφίες μου απαθανατίζω κομμάτια της ζωής αλλά και της καθημερινότητάς μου..."

ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
Η Μαρίνα Βερνίκου γεννήθηκε στη Αθήνα το 1976. Σπούδασε Επικοινωνία στο Emerson College στη Βοστώνη, όπου διδάχθηκε και τα μυστικά της φωτογραφίας και στη συνέχεια Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Extension School του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει παρουσιάσει φωτογραφίες της: στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Ελλάδα, στο Μουσείο του Λούβρου και τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στο Μουσείο Τέχνης Hangaram στην Κορέα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Katara στη Doha, στο Λονδίνο, στη Ρώμη, στο Μονακό και στη Νέα Υόρκη. Της έχουν απονεμηθεί τα Βραβεία Σάντρο Μποτιτσέλι στο Palazzo Giucciardi Bongianni στη Φλωρεντία και στη Γαλλία La Grand Expotition Universelle, στον Πύργο του Άιφελ. Επίσης η φωτογραφική δουλειά της παρουσιάζεται σε διακεκριμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όπως είναι το Amanzoe και το Nikki Beach. Η Μαρίνα Βερνίκου είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της CREAID (www.creaid.com), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που έχει φιλανθρωπικό σκοπό και εξυπηρετείται μέσω της δημιουργικότητας και της Τέχνης.

Εγκαίνια έκθεσης: 16/04/2018 και ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 16/04/2018 - 26/04/2018
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Σαββάτου-Κυριακής 19:00-21:00