23/2/2009 – 27/02/2009
Διοργάνωση έκθεσης:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εγκαίνια: 23/02/2009 ώρα 19:30

Η έκθεση αυτή αποτελεί μία ελάχιστη συλλογή απόψεων, διαφορετικών θέσεων και προσεγγίσεων της φωτογραφικής γλώσσας, λειτουργίας, και βεβαίως, χρήσης διερεύνησης του καμβά επάνω στον οποίο υφαίνεται αυτός ο νοητικός χώρος, που ονομάζεται φωτογραφική τέχνη του σήμερα.
Στα φωτογραφήματα (έργα με ή από φωτογραφίες) της έκθεσης η επάλληλη πολυπλοκότητα δημιουργίας και κατασκευής τίθεται και λειτουργεί σα φορέας του ανανεωτικού ρόλου που καλείται να παίξει η φωτογραφία σήμερα, όχι μόνο για τις οπτικές τέχνες αλλά και στο πως αντιλαμβανόμαστε την ίδια τη φωτογραφία, σα φορέα διατύπωσης σύγχρονων ερωτημάτων.
Το φωτογράφημα στέκει όχι σαν εικόνα, αλλά σαν αντικείμενο της μετά εικόνας διεργασίας, σαν ένα νέο υλικό, που μπορεί να προκαλεί την παράδοση του μέσου, και ταυτόχρονα, θρασύτατα, να προτείνει διεξόδους για τον εμπλουτισμό των δυνατοτήτων του.
Τα φωτογραφήματα της έκθεσης προτείνοντας ένα σύνθετο τρόπο παραγωγής έργων, μέσα στην πολυπλοκότητά τους, αντιστέκονται στο αναμενόμενο και μέσα από τον αγώνα τους για ανακάλυψη και οικειοποίηση της ουσίας του μη ορατού, χλευάζουν το προφανές.

(Κείμενο Δημήτρη Ρίζου)