12/1/2009 – 16/01/2009
Εγκαίνια: 12/01/2009 ώρα 19:30

 

   Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τη Δευτέρα το απόγευμα 12/1/2009  τα μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ), παρουσία πολλών φίλων τους. Παράλληλα, εγκαινιάστηκε και η αναδρομική έκθεση φωτογραφίας μελών της ΦΕΜ, που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 16 του μηνός.

  

Λίγο πριν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τής ΦΕΜ, ο πρόεδρος της Εταιρείας, Στρατής Τσουλέλλης, μίλησε για το χρόνο που πέρασε, αλλά και για το νέο που ήρθε. Θύμισε στους παρευρισκομένους τις περσινές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η ΦΕΜ και έκανε αναφορά σε αυτές που έχουν προγραμματιστεί για φέτος Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ΦΕΜ έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα μέχρι τον Απρίλη, με ποικιλία εκδηλώσεων, που δεν αφορούν μόνο τη φωτογραφία ως τέχνη, αλλά και θέματα της επικαιρότητας μέσα από ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. Με το νέο της πρόγραμμα, υπόσχεται να γεμίσει εποικοδομητικά τις μέρες αυτές του χειμώνα, που οι εκδηλώσεις για το κοινό της Μυτιλήνης είναι λιγοστές. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της Εταιρείας όσον αφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί. Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι το καλοκαίρι που ξεκινά η έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στο νησί, η ΦΕΜ το επιλέγει σκόπιμα για να δώσει στους Μυτιληνιούς εναλλα­κτικές επιλογές ψυχαγωγίας, μια και τους μήνες αυτούς είναι περιορισμένες.
  

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και μοίρασμα λαχνών για την κλήρωση πολλών δώρων. Οι τυχεροί κέρδισαν φωτογραφικά άλμπουμ, βιβλία και καλλυντικά. 

   Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Αρίστο Τόβα. Ο Αρίστος Τόβας, συντροφιά με την κιθάρα του, δημιούργησε ένα όμορφο κλίμα και καλή διάθεση, λέγοντας τραγούδια από τα παλιά. Να σημειώσουμε, τέλος, για όσους ενδιαφέρονται, ότι η αναδρομική έκθεση των μελών της ΦΕΜ, που έχει επιμεληθεί ο Θωμάς Μαμάκος, θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή 16 του μηνός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να την επισκέπτονται καθημερινά, 19:00 -21:00, στο εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ.